Arányos a pártok megjelenése az MTI-nél

Hírösszefoglaló
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 21 ezren regisztráltak eddig az MTI ingyenes hírszolgáltatására. A szakmai regisztrálók száma meghaladja a 4300-at, a napi felhasználóké pedig a 2800-at – közölte a Magyar Távirati Iroda (MTI) vezérigazgatója tegnap. Belénessy Csaba elmondta, az MTI Új Médiához tartozó Hirado.hu hírportált hétköznaponként már mintegy 100 ezer ember látogatja, ami 50 százalékos növekedést jelent az elmúlt hónapokban.
A hírműsorok szakmai irányítását az MTI Hírcentrum végzi. Az m1-en 95 percnyi hírműsor készül. A Duna TV napi 50 percnyi hírműsorai a határokon belül nagyjából 200 ezer ember számára szolgálnak hírforrásul, a Magyar Rádió hírműsoraiba, köztük a Krónikákba pedig több mint egymillió ember hallgat bele naponta.
Belénessy Csaba kitért arra is: a hírműsorok készítői ügyelnek arra, hogy a francia modellnek megfelelően a kormány a politikusokra jutó műsoridő egyharmadában, a kormánypártok újabb egyharmadában, míg az ellenzék is ugyanekkora műsoridőben szólalhasson meg. Hozzátette, a Duna TV híradójával szemben más szempontok a mérvadók, mert az elsősorban az ország határain túl élő magyarságot látja el információkkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.