Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 28., péntek, Elemér napja
90 perc, Archívum
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/90-perc/a-megyei-bajnoksagban-jatszo-eger-is-kap-uj-stadiont-3867882/

A megyei bajnokságban játszó Eger is kap új stadiont

A Diósgyőrt működtető, Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó cég is részt vesz a 2,4 milliárdos projektben.

2,4 milliárd forintos sportlétesítmény-fejlesztés indulhat meg a helyi labdarúgás megújítására Egerben – jelentette be Nyitrai Zsolt a város fideszes országgyűlési képviselője szerdán, egy budapesti sajtótájékoztatón. A még tavaly született kormányhatározat értelmében ezt a támogatást a Szentmarjay Stadion és környezetének megújítására kapja a közvetve Leisztinger Tamás érdekeltségében lévő, a diósgyőri stadiont is építő Borsodsport Invest Kft., együttműködésben az Eger SE-t működtető Eger Labdarúgó Sport Kft-vel.

Pár éve az a helyzet alakult ki, amikor az NB I-be feljutott egri labdarúgócsapat nem játszhatta a városban a hazai mérkőzéseit, mert ott nem volt az előírásoknak megfelelő stadion. Nyitrai az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy a most bejelentett létesítményfejlesztésnek köszönhetően méltó körülmények között sportolhat több mint 300 helyi fiatal, akinek így meglesz a lehetősége arra is, hogy később esetleg az NB I-ben is kipróbálhassa magát (az Eger SE jelenleg a megyei I. osztályban játszik).

Sántha Gergely, a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője beszámolt róla, a 2,4 milliárd forintból egy új fejépület és egy fedett lelátó épül a Szentmarjay Stadionban, amely így 3500 főt tud majd befogadni, és megfelel majd a MLSZ NB II-es licencfeltételeinek. Ezen kívül a pénzből az úgynevezett északi sporttelepen az öltőző- és lelátórendszer fejlesztésével korszerű utánpótlás-akadémiát is kialakítanak majd. A támogatói szerződést már aláírták.

Bényi Szabolcs, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke úgy véli, azért esett a választás a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát is működtető Borsodsport Investre, mert a cég brandnek számít az észak-magyarországi régióban.

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A megelőzéshez közös fellépés kell
A magyar kormány mindent megtesz az itthon élők egészségének biztosításáért és azokért is, akik külföldön tartózkodnak.

Poszt-trauma

Migránst sértegetni tilos, norvég lányokat szabad
A kettős mérce döbbenetes erővel érhető tetten.

Poszt-trauma

Sanders valóban egy olyan kommunista, aki diplomás
A Szovjetunióról áradozott.

Poszt-trauma

Karácsonynak csak a kampányban volt fontos a klíma
Főpolgármesterként már nem annyira zavarja a 35 fok.

Poszt-trauma

Vágó István Gyurcsánynak bizonyít
Mint borsó meg a héja...

Fejlesztés-stop

Budapest el akarja kaszálni a ferihegyi fejlesztéseket
Félbemarad az új fapados móló építése, később lesz vasúti összeköttetés, ha megvalósul Karácsony Gergely főpolgármester szándéka.

Megmondó ember

Czeglédy megfenyegette kollégáinkat
Szombathelyen komoly indulatokat váltott ki a médiaközpont ügye. A vitában a Vas Népe újságíróit az a Czeglédy Csaba fenyegette meg burkoltan, akinek a büntetőügye a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik.

Aktuális

A medencében nem lesz visszavágó
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabda-kapus, az egri klub jelenlegi elnöke, Szécsi Zoltán szerint a járványt mindenekelőtt a közösségi média terjeszti.

Fricz Tamás blogja

Mentsétek meg az Újpest FC-t!
Egy külföldi ember tulajdonossá vált Újpesten 2011-ben, de nem vált gazdájává a klubnak. Nem tudja, vagy inkább nem érdekli, hogy micsoda hagyományai vannak a klubnak.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!