Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 19., vasárnap, Sára, Marió napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/csak-a-fidesznek-alairo-raszorulok-kaphattak-elelmiszercsomagot-3847695/

Csak a Fidesznek aláíró rászorulók kaphattak élelmiszercsomagot?

A Fidesz közeli alapítvány kuratóriumi elnöke cáfolja, hogy ez alapján választották ki a családokat Alsózsolcán.

Élelmiszercsomagot adott rászoruló családoknak a Nő a Siker Alapítvány Alsózsolcán: a Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő nevéhez fűződő szervezet 1400 adag tartós élelmiszert osztott ki. A helyiek egy része szerint azonban csak olyanok kaptak az adományból, akik korábban aláírták a képviselő támogatói ívét – hangzott el a Hír TV műsorában.

„Roma emberek hívták fel a figyelmem Csöbör Katalin Nő a Siker Alapítványának ételosztására, ami engem szavazatvásárlásra emlékeztet, ugyanis azok az emberek kapnak csak ételt a mai nap, akik aláírták a képviselő asszony ajánlását” – nyilatkozta a Hír TV-nek a Jobbik alsózsolcai szervezetének elnöke. Bodnár Józsefné hozzátette: ha ez így van, akkor az nem jelent mást, mint a mélyszegénységben élők politikai akaratának a befolyásolását.

A sorba állók ugyanakkor azt mondták, minden rászoruló család kapott értesítést az ételosztásról, nem csak azok, amelyek aláírták a képviselő ajánlóívét. Egy asszony pedig azt közölte: „Az egyházban is hirdették, hogy fognak, illetve postán kaptuk az értesítő levelet, hogy kapunk csomagot.”

A Hír TV szerint az ételosztáson olyanok is megjelentek, akik nem kaptak rá meghívót. Közülük senki nem akart nyilatkozni, de kamerán kívül elmondták, hogy az alsózsolcai rászoruló családok felének küldtek csak értesítést a Nő a Siker Alapítvány élelmiszercsomag-adományáról.

A Hír TV stábját egyébként nem fogadták szívesen az ételosztáson, a templom területére sem léphetett be. Az adományokat Csöbör feliratú vödrökbe mérték ki az alapítvány munkatársai: krumplit, cukrot, lisztet és olajat kaptak a rászorulók.

A szervezet kuratóriumi elnöke szerint 1400 csomagot osztottak ki. Lévai Adrienn arra a kérdésre, hogy minden rászoruló család kap-e csomagot, vagy csak azok, amelyek aláírták a képviselő asszony támogatói ívét, azt mondta, nem tudja, mi az összefüggés, évek óta osztanak félévente, úgyhogy nem is érti a kérdést.

A Hír TV közölte: az interjú közben az önkéntesek elkezdték leszedni a Csöbör-matricákat a vödrökről.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A korábbi bűnök okozta sebek akkor gyógyíthatók, ha segítjük a ma élő német közösséget
Soltész Miklós rámutatott, hogy 1946. január 19. és 1948 júliusa között közel 200 ezer magyarországi németet üldöztek el, további százezreket pedig évtizedekig rettegésben tartottak.

Poszt-trauma

Vihogó momentumos lányok Strasbourgban – videó
Arrogáns hangnem és bohóckodás.

Poszt-trauma

Mi fáj Bősz Anettnek?
A magyar zászló, vagy a magyar hús zavarja a képviselő asszonyt?

Poszt-trauma

Lendvai Ildikó a botcsinálta fociszakértő
Elgurult az a fránya pettyes.

Poszt-trauma

Bősz Anett esete a rendszerváltással
Liberális gőg vagy szimpla tudatlanság?

Álhírek

Lejárató kampány zajlik a miskolci kórház ellen
Bizonyítékok sora mutat arra, hogy teljes valótlanságot állítanak azok a hírportálok, amelyek szerint a kórházban eltávolították egy roma nő mindkét petevezetékét, hogy ne szülhessen többé gyermeket.

Ez történt száz éve

Magyarország kegyetlen békediktátumot kap Párizsban
Senkinek sem voltak illúziói, mégis megdöbbenést kelt, hogy szűk egyharmadára vágják az államot, elcsatolva három és fél millió magyart, a nemzet harmadát.

Aktuális

Az ausztrál kormány az idegenforgalom újraélesztésén dolgozik
A sydneyi székhelyű idegenforgalmi tanács becslése szerint a tűzvész miatt az év végére legkevesebb 4,5 milliárd ausztrál dolláros veszteség éri az ágazatot.

Fricz Tamás blogja

A liberálisoknak már Matolcsy György is fasiszta...
Már megint megjelent egy, a nemzeti együttműködés rendszerét és Magyarországot pocskondiázó és lesajnáló kötet az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …