Pintér: Vizoviczki úr elfelejtett adót fizetni + Videó

Új típusú átvilágítást vezethetnek be a rendőrségnél a napokban kirobbant korrupciós botrány miatt. Mindezt Pintér Sándor belügyminiszter mondta el a Hír TV-ben.

MNO
2012. 06. 17. 19:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vizoviczki úr elfelejtett adót fizetni, ennek leplezésére pedig rendőröket korrumpált” – mondta a Hír TV Kontraszt című műsorában a rendőrségi korrupciós botrányról Pintér Sándor. A belügyminiszter hozzátette: „Két éve megígértük, hogy gyökerestül tépjük ki a korrupciót, ennek szellemében jártunk el most is.” Pintér azt az információt nem erősítette meg, hogy akár több száz rendőr is érintettje lehet az ügynek, fogalmazása szerint titkosszolgálati eszközökkel kezdték meg a szervezett bűnözés felszámolását.


Nincs helye bandaháborúnak

A belügyér közölte azt is, hogy nagyon erős a fővárosi és készenléti rendőrség, amelyek felkészültek arra, hogy az alvilágban megüresedett helyért folyó bandaháborút esetleg megakadályozzák. „Semmi ilyet nem tudunk elfogadni, ilyennek nincs helye” – mondta.

Az esetleges további leváltásokkal kapcsolatban is azt mondta, hogy vizsgálatok folynak, de Pintér azt kijelentette, hogy akikről kiderül, hogy érintettek, azok nem fogják ugyanazt a beosztást betölteni, mint eddig. Az eddig lekapcsolt rendőrökről pedig a belügyminiszter úgy fogalmazott: hogy kecskére bízták a káposzták, nekik kellett volna felderíteniük ezeket az ügyeket, ehelyett esküt szegtek és korrumpálódtak.

Ott lóg felettük Damoklész kardja

Pintér bejelentette azt is, hogy kezdeményezni fogja egy új típusú vizsgálat bevezetését az egyenruhás testületeknél. Elmondása szerint a NATO-nál tapasztalható az a típusú kontroll, amelyben a vezetők nem azt vállalják, hogy hivatalba lépésükkor egyszer ellenőrzik őket, hanem azt, hogy folyamatosan kontrollálhatják őket, amíg munkájukat végzik. „Akikre államtitkot bízunk ezután, azok mindig tudni fogják, hogy ott lóg Damoklész kardja a fejük felett” – mondta Pintér.

A tárcavezető kitért a büntető törvénykönyv szigorítására is, a jogos védelem megerősítése mellett foglalt állást, mivel szerinte „évezredes történelme van az önhatalom érvényesítésének” és úgy látja, hogy akit a saját lakásában megtámadnak, annak minden eszköz rendelkezésére kell, hogy álljon az önvédelemre.

Ismertette a BM álláspontját a gyermekekre is kiterjesztett büntethetőség kérdésében: e szerint emberölés esetében orvos szakértői vizsgálat mellett ki lehessen szabni büntetést az elkövetőkre, vagyon elleni bűncselekmények esetében azonban nem támogatnák ezt. Az úgynevezett három csapás törvény kapcsán pedig közölte: 300 olyan személy van rács mögött, aki nem szabadulhat az új rendelkezés értelmében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.