Csak a jó hírnév a fontos?

Nem kívántak foglalkozni a Magyar Nemzet leleplező cikkével a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeit üzemeltető vállalkozások, mondta a lapnak a cégeket képviselő kommunikációs tanácsadó.

Magyar Nemzet
2013. 05. 24. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap kedden „Továbbra is Vizó az úr” címmel közölt cikket, amelyben megírta, hogy a Hajógyári-sziget nyitó hétvégéjén több helyen is árultak kábítószert, és a cégadatok szerint a sziget leglátogatottabb szórakozóhelyének üzemeltetése továbbra is a jelenleg előzetes letartoztatásban lévő V. Lászlóhoz köthető. A korábban az éjszaka urának tartott, csak Vizóként emlegetett vállalkozó többi között magas rangú rendőri vezetők megvesztegetése és áfacsalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van.

A cikket követően a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeit üzemeltető cégek közös közleményt adtak ki. Szerintük – a cégadatok ellenére – véget ért a V. László fémjlezte korszak, a kábítószer-fogyasztók ellen pedig közös erővel lépnek fel. A cégek kommunikációs tanácsadója, Fazekas László pedig úgy nyilatkozott, a nyitó hétvége telt házas volt, semmi probléma nem merült fel. A Magyar Nemzet megkereste Fazekas Lászlót, aki elmondta: olvasta a leleplező cikket, azonban annak tartalmával nem kívánt foglalkozni. Mint mondta: komoly üzleti vállalkozásokról van szó, amelyeknek fontos, hogy jó hírük legyen.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre 2012. június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg bűnszervezet tagjaként. V. Lászlóval kapcsolatban megszólalt Magyar Róbert is. A fekete sereg vezére a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban többet is elmondott.

 

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó külföldre menekített.

 

A Hír TV Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.