Továbbra is Vizó az úr

Ecstasy tablettát kétezer, speedet háromezer forintért árultak a tavaly botrányok kíséretében bezárt Hajógyári-sziget szórakozóhelyein a hét végén.

2013. 05. 21. 2:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benyomtam öt gramm kólát (értsd: kokaint) és egy ekit (értsd: ecstasyt). Teljesen kész vagyok – mesélte a bulizásban megfáradt éjszakázó a lapnak, ezzel is alátámasztva: a Hajógyári-szigeten minden maradt a régiben. Elmondása szerint hetente három-négy gramm kokaint fogyaszt a sziget a Magyar Nemzetnek nyilatkozó törzsvendége, az egységenként tizenötezer forintos drogra vállalkozásából szerzi meg a pénzt. A lap munkatársai megkérdezték, mégis milyen üzlettel lehet ilyen jól keresni, mire azt a választ kapták: „Színesfémmel kereskedek. Többet nem mondanék, úgyis érted ”

Az előzetes letartóztatásban lévő V. László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken tavaly júniusban tartott átfogó razziát a rendőrség, hamarosan a budapesti alvilágról addig szigorúan titkos információkra derült fény. Kiderült, hogy az éjszakában csak Vizóként emlegetett vállalkozó nem bízta a véletlenre, hogy kábítószer-kereskedelemnek és prostitúciónak otthont adó klubjait ne zaklassák a hatóságok. A rendőrségen vezető beosztásban dolgozó kapcsolatai, mint K. Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közrendvédelmi főosztálya vezetője vagy H. Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) speciális bűncselekmények elleni osztályvezetője a gyanú szerint havi szinten százezres vagy akár milliós fizetésért kezeskedett a szórakozóhelyek „nyugalmáért”.

A letartóztatási hullám során kiderült, a rendőrségi razziákat kitervelten a konkurens diszkók, klubok ellen szervezték, ezzel is hozzájárulva a „Vizó-birodalom” gondatlan fejlődéséhez.

Ennyi pénzért, ember? Gondolkozzál már! – ezt már az éjszakát jól ismerő vendég mesélte, amikor a lap munkatársai megkérdezték: hogyan lehetséges az, hogy az előzetes letartóztatásban ülő gengszter a börtönből tartja ellenőrzés alatt virágzó birodalmát. A férfi ugyanis úgy tudja, a rácsok mögött V. László mindenkit lefizet, ezért telefonon azzal és akkor beszél, amikor akar.

V. László rendületlen alvilági pozíciója egyébként a szórakozóhely-komplexum törzsközönségi körén belül nyílt titok – erre utal legalábbis, hogy az értesülést más riportalanyok is megerősítették.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre 2012. június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg bűnszervezet tagjaként. V. Lászlóval kapcsolatban megszólalt Magyar Róbert is. A fekete sereg vezére a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban többet is elmondott.

 

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó külföldre menekített.

 

A Hír TV Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.