Titokban vonult börtönbe

Kolompár Orbán jó magaviselete esetén akár már idén októberben szabadulhat.

2014. 02. 19. 4:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ígéretével ellentétben mégsem zeneszóra és táncolva, hanem a legnagyobb titokban vonult be a börtönbe a gazdasági bűncselekmények miatt tavaly márciusban egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egykori vezetője – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, Kolompár még tavaly júniusban kapott behívót a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet kecskeméti börtönébe. A Magyar Nemzet értesülése szerint jó magaviselete esetén Kolompár akár már idén októberben szabadulhat, ám ha nem kap kedvezményt, akkor csak jövő áprilisban. A lap információit a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán nem kívánták kommentálni, mondván, ezek személyes adatok.

Emlékezetes, az OCÖ volt elnökét tavaly márciusban jogerősen egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék kétrendbeli jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése miatt.

A korábban az MSZP-vel szoros kapcsolatokat ápoló Kolompár a jogerős ítélet kihirdetése után korrupcióval vádolta meg az ügyészséget, elfogultsággal a bíróságot, és megígérte, hogy „zenére és táncra” vonul majd a börtönbe. Azt is kifejtette: az ítélet nem neki, hanem a roma társadalomnak nagy csapás, mert ezentúl nem lesz, aki képviselje őket. Kolompár egyébként már volt büntetve: egyrészt garázdaságért, másrészt orvhalászatért.

További részleteket a Magyar Nemzet szerdai számában talál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.