Simon a balatoni házát is a feleségének adta

Sorra menekíti az ismeretlen eredetű pénzekből vett ingatlanjait Simon Gábor.

2014. 05. 23. 3:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra menekíti feleségéhez az ismeretlen eredetű pénzekből vett ingatlanjait Simon Gábor. A lapunk által a földhivataltól kikért tulajdoni lapból kiderül: két budapesti ingatlanja után balatonszemesi nyaralóját is feleségének ajándékozta Mesterházy Attila MSZP-elnök egykori helyettese. Eszerint a szóban forgó belterületi ingatlan elajándékozását 2014. március 11-én – tehát egy nappal Simon őrizetbe vétele után – jegyezte be a siófoki járási földhivatal. Ezzel egy időben Simon holtig tartó haszonélvezeti jogot kapott az üdülőre.

A nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított volt szocialista politikus még 2010. január 28-án, néhány hónappal a kormányváltás előtt vette meg a balatoni ingatlant. A főügyészség szerint a Simon Gábor által vásárolt üdülőingatlan (a balatonszemesi) és lakóingatlan (a XII. kerületi, Ágnes utcai luxuslakás – a szerk.) ellenértékeként kifizetett összeg is „olyan ismeretlen forrásból keletkezett jövedelméből származott, amelyeket a tárgyévekben benyújtott adóbevallásaiban nem tüntetett fel, és amelyek után az adót nem fizette meg”.

Ezért a főügyészség módosította a korábbi gyanúsítást, és a költségvetési csalással okozott vagyoni hátrányt immár közel százmillió forintra taksálja.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy Simon ugyancsak a felesége, Horváth Tünde Márta nevére íratta a XVIII. kerületi Attila utcában lévő családi házát és a XII. kerületi Ágnes utcában lévő luxusingatlanját is. Az Attila utcai ház tulajdonjogát március 10-én jegyezte be a földhivatal a bukott politikus feleségének a nevére, miközben Simon holtig tartó haszonélvezeti jogot kapott.

Az Ágnes utcánál ugyancsak március 10-én került széljegyre Simon feleségének tulajdonjog-bejegyzés iránti kérelme, illetve az MSZP volt elnökhelyettesének haszonélvezeti jog iránti bejegyzési kérelme. Feltehetőleg itt is ugyanúgy az illetékmentes ajándékozással szabadult meg vagyonától Simon, mint a másik ingatlan esetében.

A teljes cikk a Magyar Nemzet pénteki lapszámában olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.