Hiszékeny állítása végleg megdőlhet

Kiderült: a szocialista furcsa körülmények között szabadult meg önkormányzati pozícióitól is.

2014. 07. 15. 3:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Arra panaszkodtak, hogy az ügyészek házkutatást tartottak a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban, az akkor még alpolgármesteri tisztséget viselő Hiszékeny irodájában, valamint az önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló Közszolgáltató Zrt.-nél – tette hozzá Harrach Tamás.

A Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból azt is megtudta: valóban Újlipótváros legértékesebb övezetében: a Pozsonyi út és a Radnóti Miklós utca kereszteződésénél található az az egyik üzlethelyiség, amelynek bérbeadásáért a Központi Nyomozó Főügyészség szerint a volt alpolgármester ötmillió forint kenőpénzt kérhetett. A nyomozás, amelyben meggyanúsítását tartják indokoltnak, legalább három ingatlant érint a környéken.

Hiszékeny Dezső, akinek mentelmi joga felfüggesztését múlt csütörtökön az Országgyűléstől kérte a Legfőbb Ügyészség, a Magyar Nemzetnek egyik munkatársán keresztül üzent: múlt heti tájékoztatóján mindent elmondott, amit akart, azon kívül nem kíván lapunknak nyilatkozni. Pedig szívesen kérdeznénk arról, hogy végleg megdőlni látszik az a magyarázata, amely szerint nem ismeri a részleteket. Annál is inkább, mert kiderült: a szocialista furcsa körülmények között szabadult meg önkormányzati pozícióitól is. Miután az áprilisi országgyűlési választáson a XIII. kerületben parlamenti képviselőnek választották, nem mondott le alpolgármesteri pozíciójáról, önkormányzati képviselőségéről és egyéb tisztségeiről. Erre a törvény szerint nem is volt szükség, az új összeférhetetlenségi szabályok az októberi választás után lépnek életbe.

Ám Kugyela Attila, a Fidesz XIII. kerületi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a legutóbbi, június 26-i képviselő-testületi ülésen Tóth József MSZP-s polgármester váratlanul bejelentette, Hiszékeny lemondott minden önkormányzati megbízatásáról, mindezt visszamenőlegesen, május 31-i hatállyal tette. A kerület honlapjának tanúsága szerint a képviselők egyébként május 29-én is üléseztek.

– Már régóta sejtettük, hogy nincs minden rendben, ám nemrég elhunyt a Közszolgáltató Zrt. ingatlangazdálkodó divíziójának a vezetője – mondta a lapnak Kugyela Attila. Szerinte nem természetes, hogy helyére nem neveztek ki senkit, viszont feladataival – az osztályvezetői pozíciót betöltő – Tóth Pétert, a polgármester fiát bízták meg. Feladata az önkormányzati tulajdonú, nem lakás céljára szolgáló helyiségek hasznosítása. A fideszes frakció az ügyben az önkormányzati cég vezérigazgatójától is választ vár kérdéseire.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.