időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

A Fidesz egyenrangú partnerségre törekszik az EU-val

WL
2014.08.27. 17:30

A Fidesz-kormány elkötelezett az európai uniós tagság mellett – reagált a kormánypárt sajtóirodája a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének szerdai nyilatkozatára.

Niedermüller Péter az MTI-nek arról beszélt, pártja szerint Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya Magyarországnak az Európai Unióból való kilépését, eltávolodását készíti elő.

A Fidesz sajtóirodája erre reagálva közleményt juttatott el az MTI-hez, úgy fogalmazva, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormányok behódoltak az Európai Uniónak, és nem egyszer „hátba támadták saját hazájukat”.

A Fidesz-kormány ezzel szemben egyenrangú partnerségre törekszik, és kiáll a magyar nemzeti érdekek mellett – írták, kiemelve, hogy „a jövőben is meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést, a magyar földet és az európai uniós támogatásokat, de elkötelezettek vagyunk Magyarország uniós tagsága és az uniós normák mellett”. A Fidesz szerint Magyarország számára nincs más ésszerű választási lehetőség, a kilépés beláthatatlan gazdasági következményeknek és munkanélküliségnek tenné ki az országot.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.