A kormány célja a gyermekek ingyenes étkeztetése

A szülőknek csak egy bizonyos jövedelmi határ felett kellene minimális térítési díjat fizetniük.

MNO
2014. 12. 17. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czibere Károly a hátrányos helyzetű gyerekeket befogadó és nevelő Kedvesházban tett látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az intézkedés bevezetésével nem szabad rákényszeríteni a szülőket arra, hogy saját szegénységüket dokumentálják. A társadalom legfőbb törekvése ne az legyen, hogy „a szegénységet bizonygassuk, és ezek alapján jussunk hozzá bizonyos támogatásokhoz” – fogalmazott.

Ha gyermekekről van szó, az legyen az alapelv, hogy a társadalom mindent automatikusan és ingyenesen adjon meg nekik – emelte ki. Emlékeztetett, a kormány 20 milliárd forintot fordít arra, hogy 2016-tól minden gyermek – bizonyos jövedelmi korlát alatt – ingyenesen kapjon étkezést.

Azoknak a gyerekeknek, akik ezt a támogatást az intézményrendszeren keresztül nem kapják meg, külön programokat kell kidolgozni, ilyen lesz például a nyári gyermekétkeztetés és a tavasztól induló ételcsomagprogram.

Előbbinek jelentősen nő jövőre a támogatása, a tavasztól induló, 34 milliárd forintos ételcsomagprogram pedig egyebek mellett a bölcsődés korú, a háromévesnél fiatalabb gyermekeket gondozó családokat fogja segíteni – ismertette Czibere Károly.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.