Elismert szakértők segítik a paksi fejlesztést

A szakértők bevonása garanciát jelent a nemzetközi szakmai közvélemény tájékoztatására.

HZS
2014. 12. 19. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette, hogy a nemzetközi sztenderdek figyelembevételével, a magyar adó- és áramdíjfizetők érdekeit szem előtt tartva, a gazdasági rezsicsökkentés előkészítése érdekében, a már működő Paksi Atomerőmű fejlesztésére, a Magyarország szempontjából stratégiai jelentőségű energiaforrás biztonságának megőrzésére, hatékonyságának növelésére, – más nagyvállalatokhoz hasonlóan – szintén világszerte elismert szaktekintélyeket kívánnak bevonni.

„Ezáltal a hazai eredmények és nemzetközi tapasztalatok alapján átláthatóbb és még eredményesebb működést tudunk elérni” – hangsúlyozta.

„Ez nyilvánvalóan sértheti a korábbi kormányok alatt kialakult érdekeket. Beszédes, hogy már a kiválasztási folyamat kezdetén megpróbálnak nyomást gyakorolni a kormányra és ellehetetleníteni ezt a kezdeményezést” – jelentette ki Lázár János.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.