Fidesz: szavazatokat vásárolna a DK-s polgármester

A XV. kerületi fideszes választókerületi elnök, László Tamás szerint működésképtelen az önkormányzat, az ügyek állnak.

MNO
2014. 12. 12. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke, országgyűlési képviselő pénteken azt mondta az MTI-nek, hogy Hajdu László rendre visszavonja az általa benyújtott előterjesztéseket, felfüggeszti a testületi üléseket, s lehetetlenné teszi az önkormányzat munkáját.

Felidézte, hogy a baloldali összefogás pártjainak hét fős frakciójuk van, a Fidesz–KDNP képviselőcsoportjában pedig tízen vannak. A Fidesz több tucat előterjesztést készített, és benyújtaná azokat, ha felállnának a bizottságok, erre azonban még mindig nem került sor – tette hozzá, kifejtve: ezen testületekben képzelik a gyors és olcsó működést, miközben a polgármester négy alpolgármesterrel és „tanácsnokok hadával” dolgozna. Hat bizottság nevében és nagyjából azok hatáskörében is megállapodtak, azonban a visszavont javaslatok miatt azok ténylegesen nem jöttek létre.

László Tamás szólt arról is, hogy mindeközben a DK-s polgármester újra próbálkozik a meghiúsult kínai konténerváros megvalósításával, amely korábban lakossági tiltakozásokat váltott ki. A választókerületi elnök azt mondta: Hajdu László ennek érdekében politikai korrupcióhoz folyamodott és azt ajánlotta több képviselőnek, hogy bármibe kerül az igenlő szavazata, teljesíti. Ezt a Fidesz nehezményezi és szembeszáll minden ilyen törekvéssel – jelentette ki László Tamás.

A XV. kerületi ügyekkel korábban is foglalkoztunk, a káoszba fulladó testületi ülésről, felfüggesztésről ide kattintva olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.