Már vannak áldozatai a hideg időjárásnak

Vecsei Miklós szerint nem lehet pontosan meghatározni, hogy hányan fagytak meg az időjárás következtében.

MA
2014. 12. 30. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZF szerint november végéig tízen, november vége és december közepe között pedig tizenöten fagytak meg, többségük a szabad ég alatt. A legfiatalabb áldozat 36, a legidősebb pedig 73 éves volt. Az adat teljesen megbízható forrásból származik – mondta a lapnak Simó Endre, az MSZF alapítója és szervezője. Hozzátette, hogy az elmúlt négy évben 1200-1300 ember fagyott meg.

Vecsei Miklós szerint a statisztikák meglehetősen esetlegesek, egzakt, pontos kimutatás nem is létezik. „A mentősökön múlik, hogy mit neveznek meg a halál okaként. Gyakran szívmegállást vagy valamilyen betegséget állapítanak meg, de ugyanilyen erővel a kihűlés is bekerülhetne a hivatalos papírokba. Az utcán élő emberek keringése a téli időszakban elképesztően leromlik, a hidegben eltöltött hetek és hónapok döntő szerepet játszanak a tragédiákban” – magyarázta, és hozzátette: ha egy hajléktalan kórházban veszti életét, eleve nem sorolják azok közé, akik fagyhalált haltak. Annyi biztos, hogy a máltaiak gondozottjai közül csak a főváros budai részén már ketten meghaltak kihűlés miatt – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.