Megkezdődött a károk helyreállítása a vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark várhatóan szombaton nyitja meg újra kapuit a nagyközönség előtt.

TK
2014. 12. 04. 16:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény emlékeztet: az elmúlt napok rendkívüli időjárása a Budakeszi Vadasparkot sem kímélte. A közvetlen életveszély már megszűnt, a vadaspark összes állata sértetlenül vészelte át a jegesedés megpróbáltatásait. Az elmúlt napokban elvégezték a veszélyessé vált fák eltávolítását is a területről. Az intézmény várhatóan szombaton nyitja meg újra kapuit a nagyközönség előtt.

A jegesedés miatt életveszélyessé vált erdőben fekvő vadaspark – a rendkívüli körülmények ellenére is – kisebb károkkal vészelte át az elmúlt napokat. A területen csak néhány fa dőlt ki, sok helyen törtek le azonban kisebb-nagyobb ágak. A rendkívüli körülmények miatt megrongálódott egy telefonkábel is.

A park állatait az időjárás szemmel láthatóan nem zavarta meg, nyugodtan fogadták a rendkívüli körülményeket. A dolgozók óránként ellenőrizték őket, és folyamatosan gondoskodtak a megfelelő ellátásukról.

Felhívják a látogatók figyelmét, hogy a Budakeszi Vadaspark kizárólag az aszfaltúton keresztül közelíthető meg, az erdei turistaút továbbra is baleset- és életveszélyes, közlekedni tilos rajta – olvasható a közleményben.

Ismét lehet közlekedni a 1111-es úton Pilisszentkereszt és Esztergom között, miután megtisztították a burkolatot a rádőlt jeges fáktól és leszakadt ágaktól, de Dobogókőre csak a helyiek hajthatnak be – jelentette be a katasztrófavédelem és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte, hogy több mint háromnapos lezárást követően a közút, az erdészet és a katasztrófavédelem szakembereinek köszönhetően sikerült megtisztítani a 1111-es utat, a közúti forgalom számára azonban egyelőre csak a Pilisszentkereszt – Pilisszentlélek – Esztergom útvonalat nyitották meg.

A Dobogókőre vezető 11115-ös útra kizárólag a település lakói hajthatnak be a lakcímkártya felmutatása után - tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.