Sosem kaptak még ennyi pénzt az önkéntes tűzoltók

Az Országgyűlés képviselői indítványra 500 millió forintra emelte a jövő évi támogatást.

BLM
2014. 12. 23. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkéntes egyesületek büdzséje éveken keresztül 120 millió forint volt, az idén már 300 millió forintból gazdálkodhattak. Jövőre félmilliárd jut erre a célra, amiből 100 millió forint a különleges, speciális mentőcsoportok fejlesztésére fordítandó.

Megemelték a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) költségvetését is, ami 17,5 millió pluszforrást jelent a szervezetnek jövőre. Dobson Tibor szerint mindez az idei év hatékony munkájának, az önkéntes egyesületek elismerést kiváltó tevékenységének köszönhető.

A megemelt keret alapján az MTSZ vezetője a működés hatékonyságának további növelését, a szakmai szervezeti egység megteremtését, valamint a Kárpát-medencei önkéntes tűzoltóhálózat megalakítását nevezte meg célként. Utóbbival kapcsolatban kifejtette: várhatóan áprilisban jön létre a hálózat, amitől az elnök a többi között azt várja, hogy nagyobb eséllyel pályázhatnak uniós projektekre a tűzoltók képzése, az egyesületek technikai felszerelésének javítása érdekében.

Országszerte 1100 önkéntes tűzoltó-egyesület működik, amelyek mintegy 20 ezer tagot számlálnak. Együttesen mintegy ezer település, illetve 1,5 millió ember mentő-, illetve tűzvédelmében vállalnak szerepet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.