Korszerű rohammentőket állított szolgálatba az OMSZ

Új, korszerű rohammentőket állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

MNO
2015. 01. 28. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járművek Tiszaújvárosban, Móron, Szegeden, Budaörsön, Szigetszentmiklóson, Érden, valamint a főváros pesterzsébeti és Markó utcai mentőállomásán álltak szolgálatba. Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivőjének közleménye szerint a járműveket abból a mintegy 500 milliós forintos állami forrásból szerezték be, amely összesen 21 új mentőautó vásárlását tette lehetővé.

A további 13, úgynevezett B típusú mentőgépkocsi átvétele is folyamatban van, a járművek várhatóan heteken belül szolgálati helyükre kerülnek, kiváltva a jelenleg futó, elhasználódott kocsikat. A gépkocsicsere-program folytatásaként április végéig újabb 32 C típusú mentőautó beszerzése történik meg mintegy 770 millió forint állami forrásból – közölte Győrfi Pál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.