Páva Zsolt megírta levelét Fodor Ibolyának

A képviselőnőt a pécsi Fidesz–KDNP-frakció korábban arra kérte, mondjon le mandátumáról.

TK
2015. 01. 12. 20:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Páva Zsolt a többek között a Pécsma.hu és a Pécsi Újság.hu hírportálon hétfőn megjelent, Fodor Ibolyának címzett levelében azt írta, polgármesterként és pécsi polgárként egyre növekvő aggodalommal figyelte az elmúlt hetekben azt a negatív hírözönt, amely Fodor Ibolya személyét körüllengte.

Hozzátette: aggodalma egyre csak nő azóta, hogy a pécsi Fidesz–KDNP-frakció döntését – amely szerint arra kérik Fodor Ibolyát, hogy mondjon le mandátumáról – semmibe vette és veszi. Páva Zsolt szerint „ahelyett, hogy elfogadná, hogy hibát követett el, amiért vállalnia kellene a felelősséget és önmérsékletet tanúsítana, Fodor még inkább harcba száll a pécsiekkel, noha a vele szemben megfogalmazott kritikák jogosak”.

A pécsi polgármester szerint – ahogy leveléből kiderül – Fodor Ibolya becsapta a Fideszt mint jelölő és támogató pártot, amikor a párt helyi vezetése előtt elhallgatta azt a tényt, hogy jogerősen elítélték bűnsegédként sikkasztásban való részvételért. „A párt, a frakció és a pécsiek egy részének önnel szemben tanúsított bizalomvesztése tehát nem alaptalan, nem pletykákra és híresztelésekre alapult, hanem tényekre” – írta a városvezető.

Páva Zsolt levelében azt kérte Fodor Ibolyától, hogy józanul és higgadtan tekintse át az elmúlt hetekben folytatott viselkedését, a tényeket, a frakció döntését és kérését, majd vonja le a megfelelő következtetéseket és cselekedjen aszerint.

Fodor Ibolya a Fidesz–KDNP támogatásával lett képviselő tavaly októberben, a pártnak nem volt tagja, korábban nem dolgozott a testületben.

A képviselő az után ajánlotta fel, hogy kilép a Fidesz–KDNP-frakcióból, hogy az RTL Klub híradója közölte: 2003-ban egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték folytatólagosan, jelentős értékre bűnsegédként elkövetett sikkasztás bűntette miatt. A cselekmény elkövetését nem ismerte el a riporter kérdésére.

Fodor Ibolyát a Fidesz–KDNP önkormányzati frakciója mellett a helyi MSZP, az LMP és a Jobbik is felszólította, hogy mondjon le mandátumáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.