Rágalmazás miatt feljelentették Hadházy Ákost

Kehi: Felmerül a gyanúja annak, hogy a politikus szándékosan, lejáratás céljából állított valótlanságokat.

MA
2015. 01. 08. 21:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kehi közleménye szerint felmerül a gyanúja annak, hogy Hadházy Ákos szándékosan, a Kehi lejáratása céljából állított valótlanságokat csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus egyebek mellett azt mondta: a közpénzek elköltésének ellenőrzésére hivatott intézmény is „sikeresen tünteti el” az uniós pénzeket. Hadházy Ákos egy olyan beszerzés részleteit ismertette, amelyben 17 millió forintot költött el a Kehi szervezetfejlesztési tanulmányok készíttetésére, és amelyre mindössze két, a témában referenciával nem rendelkező céget hívott meg.

A Kehi szerint az Államreform Operatív Programban 27 millió forint uniós támogatást nyertek el szervezetfejlesztésre, amellyel a jogszabálynak megfelelően elszámoltak. Közölték: nem igaz, hogy 17 millió forintot költöttek tanulmányokra, valamint nem két céget hívtak meg, hanem hármat, ezek rendelkeztek referenciával, és az sem igaz, hogy a projekt egyetlen eredménye egy háromoldalas elnöki utasítás, tekintve, hogy csak a projekt eredményeiről szóló összefoglaló 28 oldal terjedelmű.

Jelezték, hogy a megkötött valamennyi szerződés nyilvános: teljes terjedelmében megtalálható a Kehi honlapján, ezért merül fel a gyanú, hogy Hadházy Ákos szándékosan, a Kehi lejáratása miatt állított valótlanságokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.