Útdíj – az Emmi megnyugtató megoldáson gondolkodik

Az Emmi az útdíjrendszer próbaüzeme alatt figyelemmel kíséri a tárcát érintő észrevételeket.

MNO
2015. 01. 16. 20:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt a tárca arra reagálva közölte pénteken az MTI megkeresésére, hogy az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke, Korózs Lajos (MSZP) ugyancsak pénteken kérdéseket intézett Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez. A szocialista politikus egyebek mellett arra kért választ, hogy téma volt-e a kormány legutóbbi ülésén egyes D1-es kategóriába sorolt járművek matricadíjának eltörlése, és ha igen, döntöttek-e a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők és a szociális támogató szolgálatot teljesítő kisvállalkozások útdíjmentességéről.

Az Emmi az útdíjrendszer próbaüzemének ideje alatt folyamatosan figyelemmel kíséri a tárcát is érintő észrevételeket és tapasztalatokat, konzultál az érintett szakmai és társadalmi szervezetekkel, és a felvetett kérdésekre vonatkozóan megnyugtató megoldási javaslatokon gondolkodik – olvasható a minisztérium közleményében.

Hozzátették: a kormány a többi között „családi adókedvezménnyel, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának bővítésével, rezsicsökkentéssel segíti az embereket és a családokat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.