Külön-külön tárgyalják Portik ügyeit

Nem egyesíti a Fővárosi Törvényszék a Prisztás-ügyet a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás pereivel.

VZ
2015. 02. 03. 10:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ifj. Balsai István, a Prisztás-ügy harmadrendű, első fokon felmentett vádlottjának védője a lapnak elmondta: a törvényszék újrakezdi az eljárást, és hat tárgyalási napot tűzött ki, az elsőt március 6-ra. Ráadásul ugyanaz a bírói tanács tárgyalja majd újra a pert, amely kimondta az elsőfokú ítéletet Prisztás József vállalkozó 1996-os meggyilkolásában.

Ismert, Portikot mint elsőrendű vádlottat tavaly februárban tizenegy év fegyházra ítélte a törvényszék felbujtóként elkövetett emberölés miatt, a piszkos munkát elvégző H. István tíz évet kapott. A döntést a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte és új eljárásra kötelezte a törvényszéket, mert szerintük az ítélettel meg kellett volna várni az Aranykéz utcai robbantás ügyében zajló nyomozás végeredményét, sőt a Prisztás-ügyet is össze kellett vonni az Aranykéz utcai gyilkossággal már egyesített Fenyő-gyilkosság perével.

Ezt a Magyar Hírlap szerint személyi elfogások is indokolhatnák, mivel Portik a Prisztás- és az Aranykéz utcai ügyben is felbujtóként szerepel. A robbantással és Fenyő János 1998-as meggyilkolásával Jozef Rohácot vádolják. Balsai elmondta, a megismételt eljárásban elég lenne az eddigi vallomásokat ismertetni, de nem tudni előre, hogy ki milyen indítvánnyal áll elő.

A lap információi szerint egyébként Portiknak és H. Istvánnak is új védője van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.