Már próbálnak az 1-es villamos meghosszabbított szakaszán

Üresen koptatják a síneket.

MNO
2015. 02. 27. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központ emlékeztetett: múlt héten szombaton és vasárnap elvégezték a Rákóczi híd, a Nádorkerti úti híd és a Budafoki úti híd statikus és dinamikus próbaterhelését. Ezek után a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadta az utasforgalom nélküli próbaüzemre szóló engedélyt. A villamosvezetők oktatása és vizsgáztatása várhatóan tíz napot vesz igénybe.

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása része az 1-es és 3-as villamosvonal továbbfejlesztését célzó projektnek, amelyet az Európai Unió Kohéziós Alapja támogat. A projekt 93,92 százalékos uniós támogatás felhasználásával összesen 44,4 milliárd forint értékű. Az 1-es villamosvonal kivitelezési költsége mintegy nettó 27,49 milliárd forint.

Nézze meg a Rákóczi híd próbaterheléséről készült képgalériánkat!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.