Simicska: Nem kértem fordulatot

Az üzletember cáfolta, hogy a miniszterelnök családjának támadását várta volna el a pénteken lemondott vezetőktől. A Magyar Nemzet értékrendje nem változik.

Munkatársunktól
2015. 02. 09. 5:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sosem kért olyat médiabirodalma vezetőitől, hogy Orbán Viktor családját támadják – nyilatkozta a Népszavának szombaton Simicska Lajos. Az üzletember kiemelte: „Számomra a család szent, a sajátom is és a másoké is.” Hozzátette: még csak azt se kérte a vezetőktől, hogy a miniszterelnök személyét kritizálják. Simicska Lajos azt is kijelentette, hogy az ő bírálata a kormányfő politikájára és az őt körbevevő tanácsadókra vonatkozott, nem pedig Orbán Viktorra.

Nem fordult hozzám senki olyan kéréssel, hogy a Magyar Nemzet 180 fokkal változtasson irányvonalán, vagy hogy bármiben is változtasson az értékrendjén. Emellett nem állt és nem áll szándékomban megváltoztatni a lap irányultságát, a szerkesztőségben mindannyian ragaszkodunk a Magyar Nemzet értékeihez. Társadalmi problémákra érzékeny, izgalmas napilapot fogunk szerkeszteni.

D. Horváth Gábor

Az üzletember ezzel a nyilatkozatával cáfolta Bayer Zsoltnak, a Magyar Hírlap publicistájának szavait, aki pénteken azt nyilatkozta a Hír24-nek: a médiabirodalom vezetői azért mondtak le, mert száznyolcvan fokos fordulatot várt el tőlük Simicska Lajos, továbbá azt, hogy mostantól Orbán Viktor személyét, a gyerekeit, a feleségét és az egész családját kell személyesen támadni.

Simicska Lajos a Népszabadságnak pénteken cáfolta, hogy azt kérte volna médiacsoportjának vezetőitől, forduljanak szembe a Fidesszel és Orbán Viktorral. Kiemelte: csupán annyit kért, „ami egy tulajdonostól elvárható, hogy a lap és a televízió is maradjon független”.

Nem szólok bele sem a Magyar Nemzet, sem a Hír TV tartalmába.

Simicska Lajossal pénteken interjút közölt a Magyar Narancs internetes kiadása. Ebben úgy fogalmazott: „Én alapvetően – itt meg lehet, hogy hangosan nevetni is fog – értékek és elkötelezettségek mentén végzem a dolgomat. Nekem ezek fontosabbak adott esetben, mint az üzlet. Lehet, hogy a mai világban ez furcsán hangzik, de én ilyen vagyok. Tartozom annyival a hazámnak, a családomnak és magamnak, hogy csak olyat cselekszem, amit helyesnek tartok, és olyanokkal üzletelek, akiket vállalható üzletpartnernek tekintek.”

Csintalan Sándor, a Lánchíd Rádió műsorvezetője pénteken az ATV-ben azt nyilatkozta: marad a rádiónál, mivel semmi oka nincs arra, hogy távozzon. Úgy véli, sok mindenről árulkodik, hogy Simicska a médiából tudta meg, hogy a menedzsment felmond. Az üzletembert így jellemezte: „Simicska Lajos nem hülye. Konzervatív ember, akinek nagyon erős értékrendje van.” Hozzátette: két olyan embert ismer, aki magára vette, hogy egy pártot fölépítsen, az egyik az SZDSZ-es Budai György volt, a másik Simicska Lajos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.