Tuzson: A baloldal megint beállt egy vállalhatatlan jelölt mögé

Kész Zoltán fizetőssé tenné az oktatást és az egészségügyet, és nem hisz az esélyegyenlőségben.

MNO
2015. 02. 04. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján – utalva a Magyar Nemzetben megjelentekre – úgy fogalmazott: a baloldali pártok megint lebuktak és egy olyan jelöltet támogattak „szép szavakba burkolva”, akinek a nyilatkozatai és elvei vállalhatatlanok mindenki számára.

A kormánypárti politikus a többi között idézte, hogy egyik blogbejegyzésében a jelölt azt írta: „radikális is vagyok, mert nem hiszek a segélyezésben, sőt az esélyegyenlőségben sem”. Kitért Kész Zoltán azon kijelentésére is, miszerint nem hisz az általános választójogban, „mert amíg a nem adózó szavazata egyezik az adózóéval, addig csak a demagógia és a populizmus uralja a politikai kultúrát, vagy kulturálatlanságot”.

Tuzson Bence felidézte azt is, hogy egy 2013-as várpalotai konferencián Kész Zoltán arról beszélt: a mai magyar fiatalok szeretnének marha nagy fizetést kapni, és közben nagyon keveset dolgozni érte. Hozzátette: Kész Zoltán szerint az alap- és középfokú oktatás, valamint az egészségügy nem állami feladat.

A baloldalnak meg kell nyilvánulnia, el kell mondania saját álláspontját, hogy tudnak-e azonosulni a Kész Zoltán által kifejtettekkel – közölte Tuzson Bence.

Valóban úgy gondolják, hogy az általános választójog rossz dolog, hogy a veszprémi emberek vagy választhatnak, vagy nem, úgy gondolják, hogy az egészségügyet és az oktatást fizetőssé kell tenni, ahogy korábban megpróbálták? Tényleg nem hisznek az esélyegyenlőség kérdésében, és azt gondolják, a magyar fiatalok lusták és nem szeretnek dolgozni? – sorolta kérdéseit.

Tuzson Bence közölte: annak nincs helye a közéletben, aki alapvető demokratikus értékekben nem hisz, így a segélyezésben és a szolidaritás elvében.  Nincs helye a közéletben annak, aki nem hisz a magyar fiatalokban, hanem azt gondolja, a magyar emberek lusták, és érdemes kizsákmányolni őket – jelentette ki.

Szanyi Tibor a Hír TV-nek elmondta, Kész Zoltán független egyéni jelölt, ezért neki kell eldöntenie, hogy meddig kíván részt venni a választási csatában. A szocialista EP-képviselő szerint Kész Zoltán végigviszi a kampányt, az őt támogató pártok pedig menet közben is meg tudják fontolni, hogy támogatják-e.

„Én nem tudom, hogy ezt most ő hogy mondta, mint mondta, énnekem most ön újat mondott, ettől függetlenül őt kell megkérdezni, hogy most őneki pontosan ezekben a kérdésekben mi az álláspontja. Ehhez lehet viszonyulni” – mondta Szanyi. Hozzátette, szerinte a sajtó tud megcsavartan továbbítani különböző mondatokat, úgyhogy szeretné azokat Kész Zoltán szájából hallani, de „most nem fogok ezért Veszprémbe elutazni, hogy megkérdezzem”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.