A Jobbik önmérsékletet kér a Békemenet szervezőitől

A párt azt kéri a Civil Összefogás Fórumtól és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványtól, hogy tisztázza pénzügyeit.

2015. 03. 24. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője keddi sajtótájékoztatóján a legnagyobb álcivileknek nevezte a két szervezetet, és azt feltételezte, hogy azok közvetett módon jelentős közpénzhez juthattak. A CÖF–CÖKA 2013-as gazdálkodását ismertetve elmondta, hogy 20 millió forintot kaptak a Fidesz pártalapítványától, míg 290 millió forintról csak annyit tudattak, hogy adomány. A jobbikos politikus úgy véli: ez a felajánlott adóegyszázalékokból nem jöhetett össze, ezért szerinte tisztázni kell a forrásokat.

Mirkóczki Ádám egyúttal önmérsékletre kérte a Békemenet szervezőit, utalva arra, hogy egy előző napi sümegi rendezvényen többes szám első személyben beszéltek, mintha kormánypárti politikusok lennének, s volt olyan résztvevő, aki luxusautóval jelent meg a helyszínen.

Ismert, hétfő délután a Civil Összefogás Fórum és a Békemenet szervezői nagygyűlést tartottak Sümegen, ahová autóval érkeztek, a kegytemplomban tartott szentmise után több százan vonultak át zászlókkal a művelődési házba. Bayer Zsolt újságíró a rendezvényen kiemelte: azért fontos az április 12-ei tapolcai időközi választás, hogy a jobboldali közösség visszanyerje önbizalmát. Ifjabb Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum szóvivője a sümegi felvonulás kapcsán kijelentette, az itt vonuló néma, nyugodt tömeg tanúbizonyságát adja, hogy az erőt fel lehet mutatni csendben és békésen is, nemcsak hangosan és kiabálva. Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum elnöke kijelentette: a keményen dolgozó magyar embereknek a nyugati szakmai körök szerint is jó kormányuk van, amit Magyarország felminősítése is mutat.

Fenyvesi Zoltán, a Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje a választás tétjeként azt jelölte meg, hogy a 12 ezer milliárd forintos fejlesztési forrásokból mennyit sikerül a választókerületbe hozni. Várakozásai szerint óriási lesz a harc, mert mind a 106 választókerület képviselője szeretne minél több támogatást a térségének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.