Csaknem ötezer diák ünnepelheti a határon túl március 15-ét

Több mint 4700 középiskolás utazhat a határon túlra ünnepelni március 15-én a Rákóczi Szövetség támogatásával.

VZ
2015. 03. 05. 6:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a március 15-i diákutaztatási program keretében 105 középiskola pályázott sikerrel Kárpát-medencei utazási támogatásért. Így több mint 4700 magyarországi középiskolás diák utazhat a nemzeti ünnepen valamely határon túli magyar településre és ünnepelhet közösen ott élő diáktársaival.

Az iskolák közül március 15-én 41 intézményből utaznak Felvidékre, 42-ből Erdélybe, illetve Partiumba, 12 iskola utazik Vajdaságba, három középiskolai csoport Szlovéniába és kettő Horvátországba.

A pályázat feltétele volt, hogy egy Kárpát-medencei határon túli település magyar középiskolájához látogasson a magyarországi középiskolás utazó csoport és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, amihez a Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 200 ezer forint értékű kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak.

A szervezet 1994 óta hirdeti meg március 15-i diákutaztatási programját, amelynek a fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között. A pályázatra bármely magyarországi középiskola jelentkezhetett. A szövetség múlt évi diákutaztatási programjai keretében március 15-én, június 4-én és október 23-án 332 Kárpát-medencei középiskola több mint tízezer diákja utazhatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.