Megszűnik a kommunikáció szak?

Az új államtitkári tervezetben többek között a kommunikáció szakot is megszüntetnék.

CsP
2015. 03. 11. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eduline értesülései szerint néhány éven belül megszüntethetnek, illetve teljes egészében fizetőssé tehetnek több szakot – erről a tervről tájékoztatta a dékánokat az államtitkárság. Az Eduline egyetemi és főiskolai forrásai megerősítették, több képzést, közöttük az egyik legnépszerűbbet, a kommunikáció szakot is megszüntetné a kormányzat.

A kormány által múlt héten nyilvánosságra hozott „Fokozatváltás a felsőoktatásban” stratégia legújabb verziójában a képzések számának 15 százalékos csökkentéséről írtak. Az egyetemi források arról tájékoztatták az Eduline-t, hogy több szak esetében valóban az államilag támogatott helyek megszüntetéséről volt szó.

A sokak érdeklődését kiváltó kommunikáció szakról azonban egybehangzóan azt nyilatkozták, a teljes megszüntetés a cél, tehát már önköltséges módon sem lehet majd ilyen alapképzésre jelentkezni. Mindezt a túltermeléssel magyarázták, az egyik egyetemi vezető pedig úgy tudja, a kormány tervei szerint kizárólagosan a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen indítanák el a képzést.

Az ügyben megkerestük a felsőoktatásért felelős államtitkárságot, de cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk választ. Amint válaszoltak levelünkre, frissítjük a cikket.

A tervezethez kapcsolódóan közleményt kaptunk a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolától (BKF). A szöveget változtatás nélkül közöljük:

A BKF mindent megtesz azért, hogy azokat a kompetenciákat, tudást átadja hallgatóinak, amelyekre ezen a területen szükség van, ha kell, más szakok keretében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.