Megújul Szolnok közvilágítása

A város önkormányzata csaknem 1,2 milliárd forintból korszerűsíti a közvilágítást.

HZS
2015. 03. 19. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fejér Andor közölte: Szolnok eddig évente mintegy 200 millió forintot költött közvilágításra. A korszerűbb, nagyobb fényt biztosító, könnyebben szabályozható lámpák több mint 40 százalékkal csökkentik a város közvilágítására fordított energiafelhasználását. A megtakarításból a jelenlegi óraalapú kapcsolási rendszert átalakítják a fényviszonyokhoz igazodó technológiára.

Az új hálózatot alkonykapcsolók vezérlik majd, így borús időben is világítanak a lámpatestek, a forgalmasabb zebrák környékén pedig erősebb égőket szerelnek be a szakemberek – tette hozzá. Jelezte: a bruttó 1,16 milliárd forintos fejlesztés 85 százalékban uniós támogatásból, várhatóan még idén nyárra elkészül.

A beruházás részeként a Tisza-parti megyeszékhely teljes közvilágításának mintegy kétharmadát korszerűsítik, ami több mint ötezer lámpatest cseréjével jár a belvárosban, a déli ipartelepen, a Vegyiművek lakótelepen, a Tiszaligetben, az üdülőterület környékén, valamint a Megyesi telepen, a Pletykafalu, a Tallin és a Széchenyi városrészben.

Az alpolgármester elmondta, hogy a szolnoki munkát végző cég egyebek mellett Zalaegerszegen és Pécsen is korszerűsít. Az említett települések korábban arról tájékoztattak, hogy a közvilágítás korszerűsítésére kiírt közbeszerzési eljárást az Elios Zrt. nyerte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.