Segélykoncert a kárpátaljai magyarokért

Cél a kárpátaljai magyar gyermekek iskolai étkeztetésének támogatása.

2015. 03. 06. 13:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez, száz darab támogatójegy felajánlásával. A jegyek a ma este 19 órakor kezdődő koncertjükre szólnak a Klauzál Gábor Művelődési Központban. A jegyeket a helyszínen lehet majd átvenni, az adományként felajánlott összegekért. Az előadáson Copland Fanfare for a Common Man és Puccini Krizantémok című műve, Crusell Klarinétversenyének részlete és Lutoslawski Concertója hangzik el. A koncerten közreműködik Rajnai Csaba klarinétművész, vezényel Jan Jakub Bokun.

A rendezvény kapcsán Karsay Ferenc polgármester az mno.hu-nak elmondta: a XXII. kerületben hagyomány a katasztrófa sújtotta területek megsegítése és a határon túli magyarok támogatása. Hasonló adományt juttattak el például Szarajevóba is a nagy árvíz idején. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta, hogy Budafok-Tétény egymillió forintot ajánljon fel a kárpátaljai magyarok megsegítésére, ezzel élére állva egy összefogásnak. A mostani akcióban nagy segítséget nyújt az Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, amelynek székhelye nemrég Budafokra költözött. Az összegyűjtött pénzből a szervezet vásárolja majd meg Ukrajnában a szükséges élelmiszereket a gyermekek számára.

A segélykoncerten részt vesz és felszólal Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, a parlament nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke, Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ügyvezetője, zeneigazgatója, Bálint Gábor, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nemzetközi programjainak vezetője, és videokapcsolással beszédet mond Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szervezet elnöke is.

Az adománygyűjtés március 31-ig tart, a számlaszáma: HU 32-11705008-20464565-00000000

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.