Nem törődnek a törvénnyel a végrehajtók?

Hiába döntött úgy az Országgyűlés, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökségi tagjait csak egyszer lehet újraválasztani.

Horváth
2015. 04. 25. 5:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köztestületben tegnap tartottak választásokat, s a szervezethez közeli forrásaink szerint a voksolás eredménye úgy alakult, hogy ismét helyet kapott az elnökségben Császti Ferenc, aki ciklusok óta vezető tisztséget tölt be. Úgy tudjuk, Orell Zsolt korábbi elnökségi titkár szintén tisztségviselője lesz a kamarának, habár őt is már többször megválasztották.

Elnökségi tag lett továbbá Balogh Ágnes végrehajtó, akiről megírtuk, hogy ellentmondást nem tűrően végzi munkáját, s nemrég egy néhány ezer forintos parkolási bírság miatt egy budapesti férfi minden vagyonára rátette a kezét, és az adós összes számlájáról levonta a tartozást. A hétfős vezetőségben helyet kap továbbá Lukács Tamás, Tóth Dénes, Váradi Zoltán és Schadl György önálló bírósági végrehajtó is. Utóbbi neve azért érdekes, mert úgy tudjuk, ellene is indult korábban büntetőeljárás, csakúgy, mint Császti Ferenc volt alelnök ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.