QuaesTour: több mint ötven főt bocsátottak el

Az iroda addig működik, ameddig vannak saját szervezésű foglalásai.

HZS
2015. 04. 14. 11:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 31-ével több mint 50 főt bocsátott el a QuaesTour, de többségüknek már van új állása, vagy legalábbis kapott már ajánlatot – mondta a Turizmus Online-nak Végh Balázs turisztikai igazgató. Mint mondta, létrehoztak egy ügyeleti e-mailt, ahol válaszolnak a felmerülő kérdésekre, és szinte mindegyik utast sikerült értesíteni a jövőbeli ügyintézés lehetőségeiről.

A QuaesTour Utazási Irodának két csoportja tartózkodik még külföldön, Peruban és Dubajban – mondta korábban Végh, aki kiemelte: az iroda mindaddig folytatja működését, amíg vannak saját szervezésű foglalásai. A turisztikai igazgató megerősítette a portál értesüléseit, hogy március 31-ével az utazási iroda felmondott a dolgozók túlnyomó többségének, több mint 50 alkalmazottnak, de a folyamatban lévő ügyekkel foglalkozó munkatársak még ott dolgoznak.

A QuaesTour március 26-án jelentette be, hogy nem folytatja tovább működését, nem fogad el utazásra szóló, új megrendelést, és megkezdte az ügyletek lezárását, csődöt azonban nem jelent a társaság. Közölte azt is, hogy az érvényes foglalással rendelkezők továbbra is igénybe tudják venni a megrendelt szolgáltatásokat. Az utazási iroda a Quaestor-csoportot érintő események kedvezőtlen hatásával magyarázta a döntését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.