A Corvinus elítéli a levélhamisítást és a pánikkeltést

Az intézmény közölte, hogy kész a hatóságokkal mindenben együttműködni a nyomozás során.

2015. 05. 30. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézmény közölte továbbá, hogy kész a hatóságokkal mindenben együttműködni a nyomozás során, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma feljelentése nyomán indult. A BCE közleményében hangsúlyozta azt is, az egyetem budai campusán 2015. május 20-án megtartott dolgozói-hallgatói tájékoztató fórumot a hamisított levéltől függetlenül rendezték meg.

A Budapesti Corvinus Egyetem múlt héten szerdán közölte, hogy semmilyen hivatalos dokumentumot nem ismer az intézmény esetleges átalakításával összefüggésben, miután a VS.hu arról írt, hogy információi szerint „meg vannak számlálva a napjai” a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának. Úgy tudják, a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják. Egyetemi forrásaik szerint a Villányi úti ingatlanokat pedig eladják, hogy az azért kapott pénzt is a budai vár újjáépítésére fordítsák. Még ezen a napon az egyetem vezetői, dékánjai és a Hallgatói Önkormányzat elnöke kiálltak az egyetem egysége mellett az intézmény budai campusán tartott fórumon.

A Miniszterelnökség is határozottan cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint leválasztják az intézmény budai campusát. Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a múlt heti kormányszóvivőin azt közölte, a kormány semmilyen döntést nem hozott, nem is tárgyalt a Corvinus épületeiről.

Múlt hét pénteken okirat-hamisítás miatt feljelentést tett az V. kerületi rendőrkapitányságon az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a hamisított levél miatt, amely a minisztérium fejlécét és főosztályvezetőjének aláírását feltüntetve szólította fel a Budapesti Corvinus Egyetem vezetését, hogy intézkedjen az egyetem feldarabolásával kapcsolatban.

Egyértelmű, hogy bűncselekménnyel állunk szemben, valaki a minisztérium fejlécét, főosztályvezetőjének az aláírását felhasználva, valótlan tartalmú levelet állított elő, és sok ember számára hozzáférhetővé tette; ez egyértelműen okirat-hamisítás – mondta akkor Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.