Titkosszolga hagyott mobilt a Jobbiknál?

A jelek arra mutatnak, hogy a titkosszolgálatok egyik munkatársa hagyott el egy mobiltelefont a Jobbik idei majálisán.

Katona
2015. 05. 22. 3:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A készülék a Jobbik országos hivatalához került, ott megpróbálták ugyan bekapcsolni, hogy kiderítsék, ki a jogos tulajdonos, ám a telefon PIN kódot kért, így nem jutottak tovább. Ezért a következő héten bevitték a készüléket az egyik mobilszolgáltató kirendeltségéhez, abban bízva, hogy talán a szolgáltató tudja a leggyorsabban visszajuttatni a készüléket a tulajdonosának. A Jobbik tájékoztatása szerint az ügyfélszolgálatos, miközben jegyzőkönyvet vett fel a telefon megtalálásáról, a tulajdonos adatainak kinyomtatásakor meglepetten felkiáltott: „Jaj, a nemzetbiztonságiaké!\" Lapunk érdeklődésére a párt azt is közölte, az érintett ügyfélszolgálatos jelezte nekik, hogy visszajuttatják a telefont a tulajdonoshoz.

Még 2005-ben, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Sziget elnevezésű rendezvényen is hasonló történt. Takarítás közben találtak egy tárcát, amelyben az akkori Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársának igazolványa és más személyes iratok voltak. A Nemzetbiztonsági Hivatal akkor közleményt adott ki, e szerint egy nem tiszti rendfokozatú beosztottjuk szabadnapján és szolgálaton kívül, a barátaival kereste fel a rendezvényt, hogy „meghallgassa egy általa kedvelt együttes koncertjét\". Cáfolták, hogy azért lett volna munkatársuk a helyszínen, hogy megfigyelje a rendezvényt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.