A menekültek is szóba kerülnek a parlamentben

Kedden elfogadni tervezett előterjesztések utolsó vitáit tartja az Országgyűlés hétfői ülésén.

MTI
2015. 06. 29. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülésnap 13 órakor, a kuláküldözések idején tönkretett magyar gazdákról történő megemlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A házelnök napirendi javaslata alapján az interpellációs időszak ezúttal is egyórás lesz, amelyet az azonnali kérdések követnek. Az ülésnap a kedden elfogadni tervezett előterjesztések bizottsági módosító indítványainak tárgyalásával érhet véget.

A parlament kedden tizenkilenc indítványról tart zárószavazást, elfogadhatják például a kereszténydemokraták családi csődvédelemről szóló javaslatát, továbbá lehetővé tehetik, hogy a kormány olyan biztonságos tranzitországokat jelöljön ki, ahonnan az érkezők nem igényelhetnek politikai menedékjogot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.