Adathalászat: így lehet elkerülni

Vigyázat: semmiképpen ne adjanak meg személyes, banki adatokat!

MTI
2015. 06. 19. 7:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A visszaélési kísérlet adathalászattal kezdődik, amikor olyan adatokat próbálnak megszerezni, amelyekkel pénzügyi tranzakciókat kezdeményeznek. Az adathalászat módszereit az elkövetők variálhatják is – ismertette. Felhívta a figyelmet arra, hogy az érintettek semmiképpen se adjanak meg személyes, banki adatokat, ilyenkor célszerű az adott bank ügyfélszolgálatát felhívni és ellenőrizni a fenyegetettség meglétét, az ilyen sms-ek száz százaléka csalárd célzatú.

Az internetes csalásokról Jakab Péter elmondta: a pénzintézetek felkészültek a támadások kivédésére, így nem éri kár az ügyfeleket. A bankok honlapjai emelt biztonsági tanúsítványokkal rendelkeznek, ezt zöldre vagy kékre váltó felirat jelzi a böngészőben, így kisebb a csalás kockázata. Nagyobb kockázatot jelent az elektronikus levélbe beágyazott félrevezető hivatkozás, amely a támadók felügyelete alatt álló meghamisított oldalra irányítja az érintetteket – fejtette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.