Az OLAF is nyomoz Tiborczék közbeszerzési ügyében?

Az Európai Csalásellenes Hivatal is vizsgálatot kezdett az Elios gyanús közbeszerzési győzelmeivel kapcsolatban.

2015. 07. 01. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az értesülést ugyanakkor az OLAF hivatalosan nem erősítette meg. Mint a portál beszámolt róla, az uniós pénzek elköltését felügyelő szervezet mellett a rendőrségi nyomozás is tovább folyik a Tiborcz István tulajdonosi időszakában begyűjtött, összesen 1,2 milliárd forintnyi megrendelés ügyében.

Az Index márciusban írt arról, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya nyomozást indított az Elios Innovatív Zrt. négy közbeszerzési ügyében. A hír azért keltett nagy feltűnést, mert a cég akkoriban még Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök vejének tulajdonában volt.

Az ORFK úgy tájékoztatott, hogy a nyomozás „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban” bűntett elkövetésének gyanújával indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.