Konténerekbe rakják az illegális bevándorlókat

A magyarkanizsai rendőrőrs udvarán lehet majd zuhanyozni.

MTI
2015. 07. 22. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyszíni tudósítójuk beszámolója szerint az egymáshoz kapcsolódó négy konténerben mosdókat és zuhanyzókat állítanak fel, valamint pihenésre alkalmas helyiségeket alakítanak ki. A szerb kormány támogatásával felállított konténereket annak a napi 150-200 embernek szánják, akit illegális határátlépés közben fognak el, és a rendőrségen nyilvántartásba vesznek. Az építmények várhatóan 3-4 nap múlva kerülnek használható állapotba.

A magyarkanizsai önkormányzat ezenkívül azt is tervezi, hogy a településen kívül is kialakít egy pihenőhelyet, hogy a naponta több mint ezer újonnan érkező közel-keleti és afrikai menekült ne a parkokban és az utcákon tartózkodjon. Egy lehetséges menekülttábor kialakítását azonban határozottan ellenzik a helyi politikusok és az ott élők.

Lackó Róbert, az önkormányzat illetékese kedden a Pannon RTV-nek elmondta: rendszeresen tisztítják és fertőtlenítik a köztereket, valamint egy segélyszállítmányból vizet is osztanak a menekülteknek. A szerb kormány hasonló konténerek felállítását tervezi Szabadkán is.

Szintén mai hír, hogy illegális bevándorlókat pénzért utaztató magyar csoportra csaptak le a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Röszke közelében – közölte a központ. Ötvenöt csoportban 1135 határsértőt – köztük 194 gyermeket – tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén kedden – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Egy drótkerítés egyszerű kézi szerszámokkal is átvágható – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértő. Úgy véli: a határzár ennek ellenére akadályt fog jelenteni a menekültek számára, és akár tizedére is visszaeshet a Magyarországra illegálisan érkezők száma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.