Quaestor-károsultak gyűltek össze az MNB előtt

A demonstráción kormányzati szereplőket szembesítettek korábbi ígéreteikkel.

MTI
2015. 07. 25. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hold utca és Bank utca sarkán felállított színpadnál a szervezők becslése szerint mintegy 650-en gyűltek össze a törvény betartását követelve. A színpad felett felállított kivetítőn a Quaestor-ügyben megszólaló kormányzati szereplők korábbi nyilatkozataiból összeállított filmet vetítettek, hogy szembesítsék őket ígéreteikkel.

A felszólalók arról beszéltek: a céljuk a 32 ezer károsult teljes kártalanítása, valódi kárrendezés 30 millió forintig.

A Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét a jegybank március 10-én függesztette fel részlegesen, és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Hruria Kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forint fiktív kötvénykibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.