Szlovák–magyar együttműködés a nemzetközi vonatokon

Eddig 71 illegális bevándorlót vettek őrizetbe az ellenőrzés során.

MTI
2015. 08. 26. 22:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az őrizetbe vett külföldieket átadták a magyar rendőri szerveknek” – mondta el Baloghová.

Közlése szerint a rendőri együttműködést Szlovákia kezdeményezte, és Magyarország elfogadta az ajánlatot. A közös rendőrjárőr első ízben augusztus 13-án ellenőrzött egy nemzetközi szerelvényt, és azóta további három együttes ellenőrzést hajtott végre. Az együttműködés elsősorban a Magyarország és Szlovákia között közlekedő, Csehországon keresztül Németországba tartó vasúti járatok ellenőrzésére irányul – mutatott rá a szóvivő.

Baloghová elmondta, hogy az Európai Unió külső határai védelmének megerősítésére alakult Frontex ügynökség felhívására Szlovákia Magyarországon kívül Görögországnak is segítséget ajánlott fel. Pozsony az uniós határok védelmére rendőröket küldött Spanyolországba, Horvátországba és Bulgáriába is.

A határokon átnyúló szlovák–magyar rendőri együttműködési megállapodást korábban Tibor Gaspar szlovák, valamint Papp Károly magyar országos rendőrfőkapitány írta alá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.