Újabb buszokat vetnek be a fővárosban

25 Mercedes Conectót vethet be a BKV.

2015. 09. 01. 17:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Főpolgármesteri Hivatal és a VT Arriva közös, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: idén májustól jövő tavaszig ütemezetten 195 új busz áll forgalomba. Májusban és júliusban 25-25 szóló MAN Lion\'s City, júniusban pedig 25 csuklós Mercedes-Benz Conecto érkezett a fővárosba, ezekből szeptemberben újabb 25 kezdi el budapesti üzemét.

Az új buszok az Euro-6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, légkondicionáltak, az ajtók becsípődés-gátlóval felszereltek, az utasteret pedig kamera figyeli.

Novemberig 75 szóló és 75 csuklós, jövőre pedig további 45 csuklós új autóbusz áll majd munkába, ezeket szintén a VT-Arriva Kft. üzemelteti. Ezzel az alacsonypadlós buszok aránya 70 százalék körül lesz a fővárosban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.