A Jobbik a kormányon kérte számon a Hagyó-ügyet

„Könnyebb ma a dolga a tolvaj gazembernek, mint a keményen dolgozó, becsületes embereknek.”

MTI
2015. 10. 29. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a 100 milliós végkielégítéssel és prémiumokkal távozott, majd 1,2 millió forintért visszafoglalkoztatott Sz.-né Sz. Eleonóra ügyének az a társadalmi üzenete, hogy „hülyének nézik az átlagpolgárt”. Könnyebb ma a dolga a tolvaj gazembernek, mint a keményen dolgozó, becsületes embereknek – értékelt.

Mint mondta, az ügyész átlátszó, buta kifogást hozott, amikor a munkaügyi perre hivatkozott, mert az semmire nem kötelezné a büntetőbíróságot.

A jobbikos politikus szerint a kormány nem tesz érdemi lépéseket a korrupció felszámolására és az ellopott nemzeti vagyon visszaszerzésére, hanem továbbiak elkövetésére buzdít.

Hegedűs Lorántné egyértelműnek nevezte, hogy fél az ügyészség és „az őket jelenleg irányító párt”, mert nyilvánvaló összefonódások vannak a jobb- és baloldali, egykori és jelenlegi kormánypártok között, s ha volna érdemi elszámoltatás, akkor egyszerre bukna mind a kettő.

Kitért arra is, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén felülvizsgálná a korábbi ügyeket.

A képviselőt kérdezték arról is, hogy a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt a legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette. Azt felelte: a 2006-os „brutális fellépés” semmivel sem volt indokolható. Miért nem merik elítélni a volt rendőri vezetőt, ki áll mögötte? – tette fel a kérdést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.