Egy megállóval több lesz vasárnaptól az esztergomi vonalon

A Bécsi út közelében, az Aranyvölgyben is meg fog állni a Budapest–Esztergom-vonalon járó vonatok többsége.

MTI
2015. 10. 30. 15:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az új megállót a vasútvonal felújításának keretében építette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Az Óbuda és Üröm állomás közötti Aranyvölgyből naponta 21 pár vonattal juthatnak el az utasok Újpestre és 25 perc alatt a Nyugati pályaudvarra, vagy Piliscsabán keresztül Esztergomba, ahova pár perccel több, mint egy óra a menetidő.

Aranyvölgyből a városon belüli utazáshoz a menetjegyet jelenleg a vonaton, a jegyvizsgálótól kell megvásárolni, és használható az utazáshoz a Budapest-bérlet is. A megállóhelyre hamarosan új jegykiadó automatát is telepítenek.

Ezen a vonalon a hétvégétől egy másik fejlesztéssel is találkozhatnak az utasok: a vasúttársaság október végére fejezte be a piliscsabai Klotildliget megállóhely állomásépületének tatarozását, kifestették a váróhelyiséget és a peronra néző homlokzatot. A megállóhelyi épület teljes felújítását a NIF Zrt. európai uniós forrásból fogja elvégezni az esztergomi vonal villamosításával egy időben, várhatóan 2017 őszéig. Ugyanekkor újítják fel Esztergom, Esztergom-Kertváros, Leányvár és Dorog állomásokat is – tették hozzá.

Klotildligeten a MÁV-Start hamarosan jegypénztárt nyit, a várótermet is a jegypénztár megnyitásától vehetik igénybe az utasok.

A közleményben felidézték, hogy elővárosi jegykiadó automatákat telepítettek a napi tízezer utast kiszolgáló esztergomi vonal Angyalföld, Aquincum, Szélhegy, Szabadságliget, Magdolnavölgy, Pilisjászfalu, Piliscsév, Esztergom-Kertváros állomásán, illetve megállóhelyén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.