Kinevezte az államfő az új államtitkárt

Balog Zoltán miniszter a 41 éves sportjogászt kérte fel sportért felelős államtitkárnak, aki a felkérést elfogadta.

MTI
2015. 10. 02. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szeptember 11-én jelezte, hogy Balog Zoltán miniszter a 41 éves sportjogászt kérte fel sportért felelős államtitkárnak, aki a felkérést elfogadta.

Sávolt-Szabó Tünde a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, a posztot a honvédelmi miniszterré kinevezett Simicskó Istvántól veszi át.

Szabó Tünde az 1992-es barcelonai olimpián 100 méteres hátúszásban ezüstérmet szerzett, 2004-től az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottságának tanácsadója, később a Főpolgármesteri Hivatal sportügyosztályának munkatársa volt.

A sportjogász, egészségügyi szakjogász és úszó szakedzői képesítéssel is rendelkező sportállamtitkár 2011-től 2015-ig a Magyar Úszó Szövetség főtitkáraként dolgozott, 2012-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság tagja lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.