Számít a segítség – Diákok a Hős utcában (x)

Közösségi szolgálatos diákokkal együtt dolgoznak a projekten, amihez 2015-ben a KÖSZ! program nyújtott támogatást.

2015. 10. 19. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hős utcában az egyesület célja, hogy a gyerekes családok érdekeit és szükségleteit szem előtt tartva élesszék újjá a helyi közösséget. A környékbeli fiatalok erősen hátrányos helyzetűek, sokan kábítószerfüggőek, kallódnak. A gyerekeknek elsősorban szabadidős programokat szerveznek, egyebek között a „szociális cirkusz” módszerével. A gyerekek és fiatalok egyszerű zsonglőrmutatványokat tanulnak meg. A közös tanulás és produkció sikerélményt nyújt nekik, erősíti önbizalmukat, és ráébreszti őket a bennük rejlő képességekre, amelyek aztán az iskolai tanulás során is segítségükre lehetnek a kudarcok elkerülésében.

 

A programokban közösségi szolgálatos diákok voltak a hivatásos zsonglőrök segítségére a Széchenyi István Szakközépiskolából. A rendezett családi és anyagi körülmények közül érkező középiskolások itt megtapasztalják, hogy a fogyasztói társadalomra jellemző „én kérek” helyett milyen az, amikor ők adnak, amikor ők tesznek valamit másokért. A diákok úgy segítik a hátrányos helyzetű gyerekek integrációját, hogy közben maguk is egyre érzékenyebbé válnak a társadalmi problémákkal szemben. A szolidaritás és az alázat mindnyájukban nő az élmények hatására.

A KÖSZ! program 2015-ben is várja a civil szervezetek pályázatait.

Bővebb információ: kozossegi.ujeuropaalapitvany.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.