Reagált a Mahir a hirdetőoszlopos ügyre

Azt írják, a Fővárosi Közgyűlés mai döntése nem befolyásolja a cég és az önkormányzat közti jogvita kimenetelét.

MNO
2015. 12. 22. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Módosította a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló közterületek használatáról szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés keddi rendkívüli ülésén. A fideszes képviselők által benyújtott előterjesztés elfogadásával a testület arról is döntött, hogy ha a Mahir Cityposter Kft. december 31-éig nem bontja el hirdetőoszlopait, akkor a munkát a cég költségére el fogják végeztetni.

A döntés szerint a jogellenes közterület-használat megszüntetése, az eredeti állapot helyreállítása érdekében felmerülő tulajdonosi közfeladatok ellátásával – így az előbbi feladattal – a Budapest Közút Zrt.-t bízzák meg.

A lapunkkal közös tulajdonosi körhöz tartozó Mahir közleményben reagált a közgyűlés keddi döntésére, melyet változtatás nélkül közlünk.

A Fővárosi Közgyűlés mai döntése érdemben nem befolyásolja a Fővárosi Önkormányzat és a Mahir Cityposter Kft. közötti jogvita kimenetelét. A Mahir Cityposter Kft. még november elején a Fővárosi Törvényszéken indított perben támadta meg az önkormányzat hirdetőoszlopokat érintő azonnali hatályú felmondását, egyben ideiglenes intézkedés iránti kérelmet is előterjesztett, melyben kérte a törvényszéket, hogy tiltsa el az önkormányzatot a Mahir oszlopainak bontásától. A törvényszék várhatóan még az év vége előtt határozni fog a bontás felfüggesztéséről. A Mahir Cityposter és a Fővárosi Önkormányzat közötti per első tárgyalására 2016. január 11-én kerül majd sor. Mivel az önkormányzat a perben a törvényszék által előírt határidőben érdemi védekezést elő sem terjesztett, várhatóan rövid időn belül ítélet születhet az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.