Provokátorok miatt nincs „szingliadós” kerekasztal

A KDNP ifiszervezete nem értett egyet a felvetéssel, de az építő vitáktól nem zárkóztak volna el.

VZ
2016. 01. 08. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felvetések Benda József szociológus könyvéből kiragadott szemelvények voltak, és bár több, potenciálisan nagyobb konszenzusnak örvendő felvetés is szerepelt köztük – mint a családos lét melletti médiakampány vagy a párterápia támogatása a válások csökkentésének érdekében –, voltak köztük igen nehezen értelmezhetőek is, mint az a felvetés, hogy

„az állam járuljon hozzá a párkeresés költségeihez is”

illetve ami igazán kiverte a biztosítékot, mint például

„szingliadó” bevezetése a harminc év feletti egyedülállóknak, valamint hogy ne szerezhessen állami szférában vezető pozíciót az a nő, akinek nincs legalább három gyermeke.

Az IKSZ közleményben cáfolta egyébként, hogy bármiféle hasonló javaslatcsomagot tervezne, támogatna vagy akár tárgyalna, ez – mint Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke az MNO-nak is elmondta – csupán a kerekasztal egyik résztvevőjének könyvében szereplő felvetésekként, megvitatásra voltak felkínálva, a KDNP ifiszervezete pedig – mint mondta – nyitott az alulról jövő kezdeményezésekre és a vitákra.

Jó kérdés viszont akkor, hogy ez esetben miért törölték az eseményt a Facebookról, illetve hogy meg lesz-e tartva maga a kerekasztal-beszélgetés. A szervezet elnöke azt mondta, a Facebook-esemény törlésre került, és nyilván a kerekasztal-beszélgetésre „így, ebben a formában biztosan nem kerül sor”.

Nacsa arra is utalt, hogy ezt azért tették, mert provokátorok megjelenésétől tartottak – úgy pedig, mint mondta, ha eljönnek

„olyan emberek, akik [Facebookon] jelezték, hogy ott lesznek az eseményen, csak azért, hogy ott provokáljanak”,

nem lehet előremutató vitát folytatni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.