Uradalomnyi birtokot nyertek Mészáros Lőrincék

A felcsúti polgármester 100 hektárral többet is szerzett, mint a megengedett, L. Simonék is jól jártak.

MNO
2016. 01. 09. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felcsúti polgármester a tévének nem nyilatkozott, a Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig az utánaérdeklődő Indexnek is azt mondta: valóban 300 hektár a korlát, e fölött senki tulajdonjogát nem jegyzik be.

A jegyzőkönyvek szerint a Mészáros család birtokához összesen 1400 hektár új szerzeményt csaptak hozzá, amelyre majdnem 2 milliárd forintot költött a család. Maga a polgármester egyébként 506 millió forintért jutott a 400 hektárhoz, testvére 207, felesége 296, lánya pedig 276 hektárra tett szert.

A Blikk szerint nem csak Mészárosék családja járt jól: L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége, a fitneszedzőként dolgozó Vass Eszter 278 hektár földet vásárolt. A Gárdonyban, Seregélyesen és Napadon szerzett földekért 281 millió forintot kell fizetniük – csak az a kérdés, hogy miből.

A bulvárlap azonban hiába kereste a politikust és feleségét azzal a kérdéssel, hogy honnan kerítenek elő pár hónapon belül több mint negyedmilliárd forintot, amikor L. Simon cégei papíron alig hoztak a konyhára, a politikus vagyonnyilatkozatában pedig 33 milliós megtakarítás és 19 millió forintos adósság szerepel. Ez az összeg pedig még arra sem lenne elég, hogy a földvásárláshoz biztosított kedvezményes állami hitel 60 milliós önrészét kifizessék (ennek a Blikk számításai szerint 2,2 milliós havi törlesztőrészlete lenne, ami pedig önmagában magasabb, mint a házaspár valószínűsíthető havi fizetése)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.