A Fidesz a „szocialisták botránykeltését” ítéli el

Egészen elképesztő közleményben reagált az NVI-nél történtekre a kormánypárt.

MNO
2016. 02. 23. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-frakció ezt a Nemzeti Választási Irodánál kedden történtekkel kapcsolatban közölte az MTI-vel. Mint írták, a népszavazás kezdeményezésének feltételei általánosan ismertek, és mindenki számára kötelezőek.

„Immár sokadjára fordul elő, hogy a szocialisták képtelenek egy népszavazási kezdeményezést szabályosan beadni”

– tették hozzá. Szerintük ezzel a szocialisták csak a teljes alkalmatlanságukról tettek tanúbizonyságot. A Fidesz elítéli a történteket és a szocialisták botránykeltését – írták. Hozzátették: a kormánypárt minden, a Nemzeti Választási Irodánál történt eseménnyel kapcsolatban megfogalmazott vádat visszautasít.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő így reagált a történtekre: „Hogy mi történt a kopaszok és az MSZP között? Először is a kopaszok közül egyet az MSZP elnökévé választottak. Ennyi.”

Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert az Index kérdezte meg arról, mit gondol a ma délelőtti eseményekről. Nem tudja, hogy Kubatov Gábor beosztottjai akadályozták-e az MSZP-s Nyakó Istvánt a kérdései benyújtásában. „Föltételezem, hogy ez szóba fog kerülni, megkerülhetetlen” – reagált arra a kérdésre, hogy tájékozódni fog-e az ügyben, amelynek körülményeit az Nemzeti Választási Bizottságnak kell mérlegelnie szerinte.

Az előzményeket, a többi párt, az ultrák és a Ferencváros reakcióját itt gyűjtöttük össze, míg az NVI elnökének reformjavaslatáról itt olvashat bővebben. Az MSZP tüntetést szervezett estére a fentiek miatt, míg a G-Középben Gazda Albertet is megihlette a történet, írását itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.