Palkovics üzent Pukliéknak

Ne buzdítsanak senkit törvénysértésre.

MNO
2016. 03. 17. 11:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A jelenleg hatályos jogszabályok szerint a keddi, politikai tüntetésen bejelentett, március 30-ára vonatkozó egyórás akció esetén a jogszerű sztrájk törvényi feltételei nem állnak fenn. Arra kérjük a keddi politikai akció szervezőit, hogy senkit ne buzdítsanak törvénysértésre” – válaszolta lapunk kérdésére az államtitkár.

Hozzátette, hogy a kormány a Pedagógusok Szakszervezetének sztrájkbizottságával tárgyal a pedagógusok által kívánt változásokról, az egyeztetések a tegnapi és a mai napon is zajlanak.

Elmondta azt is: nem tárgyalnak a Civil Közoktatási Platform követeléseiről a köznevelési kerekasztalon kívül. „A köznevelés ügyeit továbbra is e szakszervezeti egyeztetéseken és a köznevelési kerekasztalnál kívánjuk megvitatni. A köznevelési kerekasztalra továbbra is várjuk a szakmai és érdekvédelmi szervezeteket” – közölte a politikus.

Azt is szerettük volna megtudni, hogy Palkovics mit szól ahhoz, hogy a tüntetők szerint elvesztette a hitelét, ezért nem kívánnak tárgyalni sem vele, sem Balog Zoltán miniszterrel, erre azonban nem kaptunk választ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.