Nem terjeszthető ki mindenre a vasárnapi zárva tartás

Erről Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár beszélt az ATV Start műsorában.

MTI
2016. 04. 11. 10:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tuzson Bencét a vasárnapi pihenőnapról kérdezték, Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis pénteken azt nyilatkozta a Kossuth rádióban: a kabinet az elmúlt évben egyeztetéseket folytatott arról, hogy a vasárnapi szabadnap elve hogyan terjeszthető ki a kereskedelmen kívül más szektorokra.

A műsorvezető felidézte azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a vasárnapi bezárás egyebek mellett éttermeket és mozikat is érinthet. Erre Tuzson Bence azt mondta, hogy egyelőre nincs szó ilyen típusú létesítmények bezárásáról, a kormány hétfőn csupán áttekinti a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény eddigi tapasztalatait.

Úgy fogalmazott, hogy bizonyos intézmények, köztük a múzeumok, biztosan nem tartozhatnak abba a körbe, amelyet érint a vasárnapi bezárás. Egyes területeken gazdaságilag sem megoldható, hogy senki ne dolgozzon vasárnap, példaként az erőműveket és a tömegközlekedést említette.

Az MSZP népszavazási kezdeményezéséről szólva Tuzson Bence azt mondta: bár a kormány célja az, hogy a vasárnap szabad legyen, ha a szocialisták összegyűjtik a referendumhoz szükséges aláírásokat, akkor a kabinet részéről „nyitottságra kell számítani”, ugyanis az emberek véleménye a legfontosabb, amire mindig oda kell figyelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.